Pers
Pers

Actief persbeleid

Een artikel schrijven of een item maken? Onze voorzitter of vice-voorzitter vertegenwoordigen beiden de NVvR in de media.

Nathalie van Waterschoot is rechter en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak. Zij is het boegbeeld van de NVvR en geeft interviews over de verenigingsbrede onderwerpen en de rechterlijke macht. Rickert Ahling is vice-voorzitter van de vereniging. Als officier van justitie richt hij zich vooral op de onderwerpen die daarop van toepassing zijn. 

Heeft u een vraag of wilt u een interview met onze voorzitter of vice-voorzitter? Neem dan contact op met onze woordvoerder Marjet Heins (Buiten de Lijntjes Communicatie) op 06-53930553 of info@buitendelijntjescommunicatie.nl. Buiten kantooruren en in de weekenden alleen bereikbaar voor dringende vragen.

NVvR in de media

Metro Nieuws (maart 2019)
Werkdruk rechters enorm: ‘Overwerk al jaren normaal'

BNR Juridische Zaken (februari 2019)
Voorzitter Nathalie van Waterschoot was te gast in het BNR-radioprogramma Juridische Zaken.

Nieuwsuur (februari 2019)
BCG onderzocht oplossingen voor het geldtekort van de Rvdr. Volgens de onderzoekers valt de grootste winst te behalen met het sluiten van zittingslocaties. Nathalie van Waterschoot reageert in Nieuwsuur op de uitkomsten van dit rapport.

Nieuwsuur (november 2018)
Nathalie van Waterschoot werd door actualiteiten programma Nieuwsuur geïnterviewd over de zorgen en problemen in de keten. Zij besprak in het drieluik met name de problematiek voor rechters en officieren van justitie, zoals de te hoge werkdruk en het belang van goede ondersteuning van mensen en middelen. 

MR online (oktober 2018)
Nathalie van Waterschoot over haar voorzitterschap van de NVvR

Kennismakingsinterview (september 2018)
Nathalie van Waterschoot; 'Wij gaan ons sterker roeren'

Beeldbank
Onze beeldbank bevat een aantal rechtenvrije foto's van Nathalie van Waterschoot en Rickert Ahling. U mag ze gratis gebruiken, mits naamsvermelding van de fotograaf en uitsluitend voor mediadoeleinden. 

Foto1 Nathalie van Waterschoot portret  (fotograaf Janita Sassen)

Foto2 Nathalie van Waterschoot voor rechtbank (fotograaf Janita Sassen)

Foto3 Nathalie van Waterschoot profiel (fotograaf Janita Sassen)

Foto1 Rickert Ahling portret (fotograaf Patricia Borger)