NVvR-bestuur zoekt versterking

12 september 2024

Wilt u als nieuw bestuurslid de schouders zetten onder het realiseren van onze ambities en plannen? De rechtspraak staat steeds vaker volop in de belangstelling. Als vakvereniging en vakbond voor magistraten speelt de NVvR een centrale rol in belangrijke discussies over onder meer de kwaliteit en toegankelijkheid van het recht, de democratische rechtsstaat, de kernwaarden van ons vak en arbeidsvoorwaarden.

De NVvR vertegenwoordigt magistraten door duidelijke standpunten in te nemen en hen een stem te geven in het publieke debat. We helpen vorm te geven aan de manier waarop rechters en officieren van justitie hun werk kunnen doen en benadrukken actief de maatschappelijke relevantie van de rechtspraak. Daarnaast zetten we ons in voor de belangen van onze leden, met onder andere cao-onderhandelingen, het aanpakken van werkdruk en het bevorderen van een aantrekkelijke arbeidsmarktpositie.

Profiel

Onze bestuursleden dragen bij aan de strategische keuzes van de NVvR. Daarnaast werken zij mee aan de voorbereiding en implementatie van standpunten van de NVvR. Zij nemen daartoe deel aan discussies binnen de vereniging met leden en met de Ledenraad en overleggen met omliggende organisaties (zoals de Raad voor de rechtspraak en het College van procureurs-generaal).

Onze bestuursleden voelen zich betrokken bij de NVvR als beroepsvereniging en als vakbond. Zij hebben een visie op de positie en rol van magistraten, kunnen goed samenwerken en beschikken over een relevant netwerk binnen de rechterlijke macht. Gemiddeld besteedt een bestuurslid een dagdeel per week aan de werkzaamheden voor de NVvR.

Ons bestuur

Het NVvR-bestuur vergadert in beginsel eens per maand (vrijdagmiddag), werkt samen in een klein collegiaal team (7 bestuursleden) en wordt ondersteund door een professioneel verenigingsbureau (8 medewerkers).

Reageren

Gezien de huidige samenstelling van het bestuur, zoekt de NVvR nu kandidaten uit de ZM. De NVvR streeft binnen de eigen organisatie diversiteit na. Wij nodigen daarom vooral vrouwelijke magistraten, leden uit de tweede lijn en leden met ca. 5 tot 10 jaar werkervaring van harte uit om te reageren.

Voor nadere informatie over het werk van het NVvR-bestuur en/of over de procedure is het mogelijk contact op te nemen met onze voorzitter Marc Fierstra of onze directeur Geert van Rhee.

Kijk op onze website voor ons huidige jaarplan en de meeste recente jaarverslagen en voor meer informatie over de werkzaamheden en de werkwijze van de NVvR.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven